این آزمون در هفت گروه آموزشی و 146 کدرشته امتحانی شامل 36 کدرشته امتحانی علوم انسانی، 29 کدرشته امتحانی علوم پایه، 31 کدرشته امتحانی فنی و مهندسی، 30 کدرشته امتحانی کشاورزی و منابع طبیعی، 3 کدرشته امتحانی هنر، 9 کدرشته امتحانی دامپزشکی و 6 کدرشته امتحانی زبان برگزار می‌شود.
هر داوطلب می‌تواند بر اساس علاقه فقط در یک کد رشته امتحانی متناسب با مدرک فارغ‌التحصیلی، ثبت‌نام و در این آزمون شرکت کند.
داوطلبان پس از خرید کارت باید مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای ثبت‌نام را آماده کنند، با توجه به اینکه پرداخت هزینه ثبت‌نام به صورت اینترنتی انجام می‌شود داوطلب باید به وسیله کارت‌های شبکه شتاب با مراجعه به سایت سازمان سنجش نسبت به پرداخت وجه ثبت‌نام اقدام کند.
داوطلبان همچنین باید نسبت به تکمیل پیش نویس تقاضانامه آزمون که در صفحه 28 دفترچه راهنما چاپ شده است مبادرت کرده و پس از کنترل اطلاعات تکمیل شده و اطمینان کامل از صحت اطلاعات تا پایان یکشنبه 22 تیرماه تقاضانامه اینترنتی را تکمیل کند.
داوطلبان در این آزمون به سؤالات دروس تخصصی و استعداد تحصیلی و زبان انگلیسی پاسخ می‌دهند و ضرایب دروس در هر یک از رشته‌های امتحانی عبارت از مجموعه دروس اختصاصی به عنوان یک ماده امتحانی با ضریب چهار استعداد تحصیلی با ضریب یک و زبان انگلیسی با ضریب یک است.
در کدرشته امتحانی زبان و ادبیات عرب به جای درس زبان انگلیسی عمومی، زبان عربی عمومی در نظر گرفته شده است.
شهریه در دوره های پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور در مقطع دکتری در رشته گروه علوم انسانی 540 میلیون تومان و در سایر گروه ها 660 میلیون تومان است.
کارت شرکت در آزمون و برگ راهنمای مربوط نیز از روز چهارشنبه 19 شهریورماه بر روی سایت قرار داده می‌شود و آزمون دوره‌های دکتری نیمه‌متمرکز سال 93 پردیس‌های خودگردان هم بر اساس برنامه زمانی پیش‌بینی شده در روز جمعه 21 شهریورماه در حوزه‌های امتحانی مربوط برگزار می‌شود.
نتایج آزمون به صورت کارنامه اواسط مهرماه 93 اعلام می شود.
دانشجویان سال آخر که حداکثر تا تاریخ 30 بهمن ماه 93 در یکی از مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای فارغ التحصیل می‌شوند منحصرا مجاز به انتخاب کد رشته‌های تحصیلی نیمسال دوم (بهمن ماه) دانشگاه‌ها هستند.
دوره‌های تحصیلی پردیس خودگردان در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی دولتی برگزار می‌شود و پرداخت تمام هزینه‌های تحصیلی دانشجو در طول دوره تحصیلی به عهده دانشجو خواهد بود.
 کارنامه آزمون شامل نمرات خام تمامی دروس، نمره کل نهایی (80 درصد آزمون و 20 درصد معدل تراز) رتبه در سهمیه و رتبه کل خواهد بود. اطلاعات تمام داوطلبان به همراه نمرات در اختیار دانشگاه های انتخاب شده توسط هر داوطلب قرار می‌گیرد و دانشگاه بر اساس نمره آزمون، بررسی سوابق علمی، آموزشی، پزوهشی و مصاحبه تخصصی نسبت به پذیرش دانشجو اقدام می‌کند.